Klä dig rätt inför kajakturen

kajak_outdoorAtt paddla kajak kan innebära en risk att man blir blöt och det gäller att klä sig rätt inför kajakturen, det gäller också att man skaffar sig bra säkerhetsutrustning om någon nödsituation skulle uppstå medans man är ute med sin kajak oavsett om du är ute för första gången eller van kajakpaddlare.

Är du nybörjare eller inte ens har en kajak så bör du först fundera på vilken kajak du är i behov av. Det beror lite på var du ska paddla med din kajak och det bästa rådet är att få testa kajaken du funderar på att köpa. På så sätt så får du en känsla för hur kajaken beter sig i vattnet och om ni kommer överens. Väljer du en kajak som är för liten för dig så kommer den att kännas ostabil och en som är för stor kommer att upplevas otymplig.

Att vara rätt klädd är viktigt och det beror på omständigheterna, var du ska paddla och vilket typ av väder det är. Det finns vattentäta paddeljackor som kanske passar bäst då det är lite kyligare, man kan inte klä sig för varmt eftersom man är aktiv i kajaken och får upp värmen genom att paddla. Vid sämre väder så kan man vara i behov av bra skyddande kläder, kolla in Didrikson och deras kollektion. Det finns många sköna plagg att välja på och som passar även utanför kajaken.

Det är helt okay att paddla i shorts och t-shirt, med flytväst så klart, om vädret tillåter. Det finns inget skönare än att en varm sommardag ta sig en kajaktur ut på öppet vatten och paddla runt. Insjö, hav spelar ingen större roll, den känslan med vattnet som glittrar och tyst glida fram med sin kajak är oslagbar.